keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Huivin ohje

Kuvan huivi on neulottu 7-veljestä langasta. Työ etenee toisesta huivinkärjestä toiseen. Luo 2 silmukkaa ja neulo ainaoikeaa. Lisäykset aloitetaan heti ja ne tehdään neulomalla joka kerroksen 2. viimeinen silmukka sekä etu- että takareunasta. Kun puikolla on 12 silmukkaa, niin aloita työn keskellä oleva sileä neule(joka levenee joka kerroksella ainaoikean neuleen ”kehystämänä”).


Kuvion neulominen aloitetaan, kun keskellä on 5 sileää silmukkaa. Lopeta lisäykset, kun työ on 15 cm leveä/halutun levyinen ja jatka siitä tasalevyisenä.
Neulo kuvion jälkeen 2-3 kerrosta pohjavärillä ja jaa sitten silmukat 2 puikolle: siirrä joka toinen silmukka toiselle ja joka toinen toiselle puikolle. Neulo ensin toisella puikolla olevilla silmukoilla 1 o, 1 n 6cm korkea/haluttu korkeus. Ja sitten samanlainen pätkä toisen puikon silmukoilla. Neulo kaikki silmukat takaisin yhdelle puikolle(joka toinen toiselta ja joka toinen toiselta puikolta). Näin syntyi huivin pään pujotuskuja! 
Jatka neuloen ainaoikeata 45-50 cm/haluttu pituus. Halutessaan huivin toiseenkin päähän voi neuloa pujotuskujan, minulle riitti yksi kuja/huivi ja neuloin vain  samanmittaisen joustinneuleen.
Huivin toinen pää neulotaan kuten ensimmäinenkin, kavennukset tehdään neulomalla joka kerroksen 2 viimeistä edellistä silmukkaa yhteen. Päättelyt, höyrytys ja tadaa! Valmista tuli.

3 kommenttia:

Porkkis kirjoitti...

Hmm, voiskohan tuota ohjetta parannella siten, että tekee toisen pään eri kappaleesta, jotta saa sen neulottua samoin päin kuin toisenkin pään. Sitten vaan yhdistää kappaleet siististi.

Mari kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä! Jos innostut kokeilemaan, niin kerrotko ystävällisesti kommentit lopputuloksesta. Olen ajatellut kokeilla tätä läpipujotushuivia seuraavaksi koukkuamalla ohuemmalla langalla ja tietty ilman kuvioneuleosaa.

Anonyymi kirjoitti...

oppineet paljon