maanantai 7. helmikuuta 2011

Vihanneshommia kotona ja koulussa

Perus vihannespaprika
apple green munakoiso
Sunnuntai oli jälleen kylvöpäivä. Aurinko kurkisteli satunnaisesti pilviharson lomasta hymyillen lempeästi puuhasteluilleni.

Laitoin esikasvamaan paria paprikalajiketta, munakoisot sekä mukulasellerit. Tammikuussa kylvämistäni chileistä oli itänyt peräti 80%. Aika huimaa, sillä kaikki siemenet olivat ylivuotisia ja vanhempia. No hyvä, että joskus yllättyy näinkin päin.

Pusztagold paprika
 mukulaselleri


Opiskelussa käynnistyi tänään toinen lähiviikko ja uutena aineena aloitettiin avomaan vihannestuotannon perusteet. Olipa mukava nähdä "oma" porukkansa, eli luokkakaverini. Aikuisopiskelijoilla tuntuu  motivaatio olevan aivan omalla tasollaan, joten tunneilla syntyy paljon hyväntasoista keskustelua. Että minä nautin tästä opiskeluhommasta ja hyvästä opiskeluporukasta, loistavista opettajista puhumattakaan. Jotenkin kouluajoilta on jäänyt mieleen vaan niitä vähemmän mukavia opettajia, mistä lienee johtunut :)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2332741/kun-itse-tekee-niin-saa-mita-sattuu?claim=mmwf49xteqb">Seuraa blogiani 

4 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Jes, selvä tavoite ja korkea motivaatio tekevät opiskelijoista, aiheesta ja kouluttajista juuri tällaisia.

Ja niitä tuloksia on todella mukava hyödyntää esim. asiakkaana, kun saa asiantuntevan ja innnostavan luennon vaikkapa jouluruusun hoidosta ja jatkohyödyntämisestä tai näkee sellaisia sommitelmia raiteilla, että henki salpautuu :).

Tarina kirjoitti...

Aikuiset ovat iha ite halunneet opiskelemaan ja sehän näkyy asennoitumisena koulunpenkillä istumisessa.
Opin intoa ja uteliasta mieltä!

Päivi kirjoitti...

Mä löysin sut - täältäkin! Mukavaa :D
On kyllä huippu porukka meillä,tänään just kotimatkalla juteltiin, että jano vaan kasvaa opiskelujen suhteen! Janosta "päästä käytännön hommiin" puhumattakaan. Huomenna ensiapuillaan.

Mari kirjoitti...

Ihanaa Tarina ja Neferi, kun tuntee, miten muut NIIN tietää tämän fiiliksen!
Tervetuloa Päivi, hienoa, kun löysit tänne. EA-hommat odottaa aamulla, nyt nukkumaan!