maanantai 14. helmikuuta 2011

Yrttistä ystävänpäivää

Laitoin kolme tämän hetkistä suosikkiyrttiäni itämään näin ystävänpäivän kunniaksi. Ehdoton ykköseni ja viimevuotinen uusi tuttavuuteni on talvikynteli(oik), joka menee meillä melkein ruokaan kuin ruokaan. Laitoin sitä viime vuonna vain vähän kokeiluun ja nyt sitten kylvinkin sekä edellisvuoden pussin jämät että kokonaisen toisenkin pussin :) Talvikynteli on monivuotinen, joten nyt jännään, miten se talvehtii isossa ruukussa kellarissa. Tänä vuonna aion laittaa sitä kasvamaan sekä suoraan maahan että ruukkuihin. Tulee sitten testattua talvehtiminen avomaallakin.
Yrttiselleri(vas) on niinikään löytänyt tiensä maustehyllyymme ja on mitä mainioin keitto- ja pataruokamauste. Tänä vuonna kylvin sitäkin enmmän kuin aikaisemmin, sillä harmittavasti se on jo loppu varastostani. Kolmas kiva mauste on sitten kumina, josta meillä käytetään niin lehtiä kuin "siemeniäkin".
Yrttistä ystävänpäivää, ystävät :)

5 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Kivaa ystävänpäivää ♥.

Talvikynteli onkin uusi tuttavuus, pitää kokeilla, jos jostain löydän.

Anonyymi kirjoitti...

Suloista ystävänpäivää!
-jossukka-

Auli kirjoitti...

Kumina on lempimausteitani. Kuminajuusto..nam.. Sitä pitää aina joskus ostaa ja herkutella. Selleri on myös lempimausteitani, talvikynteli on outo mimulle!
Hyvää ystävänpäivää sinulle ja kissoillesi!

Tarina kirjoitti...

Makee määrä mummuja ;o).
Ihanaista Ystävänpäivän ehtoota!

Mari kirjoitti...

Talvikyntelillä voi korvata halutessaan pippurin maustamisissa. Mun mielestä se tuo aivan loistavan makulisän arkisempaankin jauhelihalaitokseen :)