maanantai 21. maaliskuuta 2011

Siitä se ajatus sitten lähti

Satuin taannoin katselemaan pitkästä aikaa Strömsöötä. Jaksossa vierailija esitteli ja näperteli lampunvarjostimia muovikasseista. Ajatus oli mielestäni kannatettava ja hieno, mutta en sellaisenaan siihen innostunut niin, että olisin välittömästi halunnut muovipussivarjostinta kotiini. Hajanaiset ajatuksenpätkät kompastelivat päässäni varjostinteeman ympärillä  ja riittävän kauan harhailtuaan törmäsivät sitten toisiinsa: Syntyi Ajatus.
Tuskin taaskaan keksin mitään, mitä ei jo olisi tehty, mutta minulle tämä oli uusi juttu, joten toimeen oli tartuttava heti. Samoilta lämpimiltä lähdin myyräverkkorullan kimppuun ja naksin siitä joltisenkin kokoisen kappaleen, jonka taivuttelin sylinterin malliin, varjostimen pohjaksi.Lankahyllyiltäni löytyy sekä tooodella vanhoja, aitoja kasari-pörhelö-lankoja että muita tuoreempiakin efektilankojen jämiä pahvilaatikollisen verran. Joka keränlopussa on jäljellä hankala määrä lankaa; enemmän kuin jämälanka, mutta vähemmän kuin teen tästä jotain kivaa. Päätin siis tehdä lankavarjostimen sillä muovipussi-tekniikalla, eli pätkä taitetaan kahtia ja vedetään verkosta itsensä läpi.

Tässä on muutaman aloituskerroksen verran esimakua. Lisää syntyy, kunhan jaksan viitsiä leikellä noita pätkiä :) Laitoin hökötyksen roikkumaan oviaukon verhotankoon, niin työskentelykorkeutta voi säädellä sopivaksi työn edetessä ja molemmat kädet jäävät vapaiksi langanpujotteluhommiin. Saas nähdä mikä on lopputulos, tekeminen on ainakin tosi kivaa!Tänään alkaa koulussa jälleen lähiviikko, jipii! Ihanien opintojen pyörteissä viikko hurahtaa kuin siivillä. Mukavaa maanantaita!
9 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Loistoidea, ja se alkuperäinenkin näytti ihan kivalta.

Tintin kirjoitti...

Hauskalta näyttää. En ole nähnyt alkuperäistä, mutta tuo langat kuulostavat paremmalta kuin muovipussit.

Anonyymi kirjoitti...

Mä tein just kesälomasuunnitelmia. Mä tuun sun luo ja sä saat piiskata muhunkin tollasen tekemisen meiningin. Mahtavia juttuja oot taas saanut aikaseksi.
-Hanna-

Mari kirjoitti...

Kiitoksia kommenteista :)
Tervetuloa Hanna! Täällä pääsee kesällä puutarhaorjailemaan ihan niin paljon, kuin vaan jaksaa :)

Tarina kirjoitti...

WoW mahtava lampunvarjostin tulollaan.
Uhkeat patalaput.
Meillä musta-aukko nielee myös patalappuja.
Ihanaa ja innostavaa opintietä!

Jokke kirjoitti...

Oma muunnos on paras muunnos! Siis onnea työhön!

Mari kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta Tarina!

Hei Jokke, kävin kurkkaamassa blogiasi ja voi hitsi, miten hienoja juttuja ja ideoita sulla onkaan!

Lila kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus:)

Mari kirjoitti...

Oi kiitos Lila, olen niiin otettu :)