sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Eero ja Tyyne kevätasuissa


Kiitos vielä kerran kaikille, jotka vinkkasivat tuosta Eeron ohjeesta. Nyt on kevätasuinen Pikku-Eero valmis ja olen siihen erittäin tyytyväinen. Eero on simppeli, helppo ja joutuisa tehdä.
Tyynen kanssa sitävastoin jouduin liki painiotteluun, ennenkuin Tintti ja Neferi ystävällisesti lisävalaisivat Tyynen jujua. Sitten kun hokasin homman, niin virkkasin silmät kiiluen samalla istumisella koko täyttö-kerroksen :)
Tyynestä tuli hiukan takakireä ja säikeilevä lanka on virkkaajan toimesta haljennut aika-ajoin kakkosvärin täyttö-tiimellyksessä. Kumpikin malli on mielestäni kiva ja tulen tekemään molemmilla varmasti lisää patalappu-pannunalustoja. Mielessä itää jo idea pannumyssystä Eeron malliin...

Tyyne näyttäytyy enemmän edukseen Tintin blogissa, josta löytyy sitten ohjekin siihen.


10 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Tuun hulluksi pian ja pitää pistää tietokone kiinni. Kokoajan tulee vaan uutta hommaa. Nuokin on niin kivoja! Kiva, että salapoliisitehtävä onnistui. Pistän kyllä Eeron listalle..

Lila kirjoitti...

Näyttääpä kivoilta nämä Eero ja Tyyne:) Samaa mieltä Aulin kanssa, kohta ei uskalla missään blogissa käydä kun koko ajan tulee lisää "tän haluun tehdä" juttuja eteen ja kesken on edellisetkin:D
Mukavaa sunnuntaita sinulle:)

Neferi kirjoitti...

Nämä ovat tosi kivoja, minäkin sain kaksi Tyyneä jo valmiiksi ja lähtevät lahjaksi ensi viikolla...

Kiva, että oli neuvoista apua.

Tintin kirjoitti...

Noniin! Kiva, että sait Tyynen taltutettua (Mummo oli eläissäänkin aika omapäinen). Ihan näyttää siltä, miltä pitääkin. Mikä lisäohjeistuksessa oli se neuvo, jolla pääsit eteen päin? Ajattlein, että voisin lisätä ohjeeseen. Eerokin on aika söpö.

Mari kirjoitti...

Tintti: Neferin lisävinkkaus(rautalangasta väännetty) auttoi. Minun kohdallani suurimman ahaan aikaansai kohta: Kaiva virkkuukoukulla pohjaruudukon (päältäpäin) ensimmäisen reiän kohdalta toisella värillä virkatun viimeinen yksi ketjusilmukka esille. Siihen virkataan ne kolme ensimmäistä pylvästä...

Tässä vielä koko vinkki:
Kun olet virkannut ensimmäisen kerroksen toisella värillä, käännä työ ja virkkaa kaksi ketjusilmukkaa. Ota koukku pois kokonaan, laita työ pöydälle niin, että lanka jää oikealle ja se toisella värillä virkattu kerros on itseesi päin.

Käännä toisella värillä virkattu kerros pohjaruudukon alle, ota se ketjusilmukka takaisin koukulle ja kaiva virkkuukoukulla pohjaruudukon (päältäpäin) ensimmäisen reiän kohdalta toisella värillä virkatun viimeinen yksi ketjusilmukka esille. Siihen virkataan ne kolme ensimmäistä pylvästä toisella värillä toiselle kerrokselle, sitten yksi ketjusilmukka ja taas kaivat seuraavasta pohjaruudukon reiästä toisella värillä virkatun pylväsryhmien välissä olevan ketjusilmukan esille ja taas kolme pylvästä.

Tintin kirjoitti...

Pitää varmaan pyytää Neferiltä lupa lisätä tuo ohjeistus ohjeen yhteyteen :-)

Askartelin itte kirjoitti...

Tosi ihanat nuo Tyyne ja Eero. Tuleepa niin nuoruus miehleen, kläppinä olen nähny nuita patalappuja:)

MariJ kirjoitti...

Vau! Pakko todeta, että tuo taitaa olla kaunein näkemäni Eeron patalappu! :) Oletko käyttänyt jotain raidoittuvaa lankaa, kun olet saanut noista kukista noin eläväisen näköiset? Molempia patalappuja pitäisi minunkin kokeilla, kun tässä vaan ehtisi...

Mari kirjoitti...

Hei MariJ, Käytin Novitan Kotiväki Coloria keltaisen langan kanssa noihin kukkasiin. Samalla langalla tein Tyynen "täyttö-osan" Siinä se ei vaan näyttänytkään ihan yhtä kivalta :)

Sirpa kirjoitti...

Upeita nuo Eero ja Tyyne! :)