perjantai 22. huhtikuuta 2011

Kevät toi kevät toi myyräset...kevät toi kevät toi kontiaiset...


Otsikon asiavirhettä heti korjatakseni: kevät toi näkyviin myyrien ja kontiaisten mylläämän pihamaan.


Loputkin lumet on sulaneet ja paljastivat kohtalaisen lohduttoman näyn pihaltamme. Myyrien kuppikunnat ovat mellastaneet surutta pitkin pihaa.


Motkotin tuohduksissani asiaa hyvälle ystävälleni, joka totesi, että haraa vähän tasaisemmaksi ja kylvä niitä unikkoja valmiiksi muokattuihin penkkeihin :)


Toteamus laittoi asiat jälleen mittakaavoihinsa ja tuntuu niin hyvältä, että otan ja toteutan idean. Unikkoja siis.
Tässä alkuun hiukan erilaisia kevätkuvia.


Jotain on sentään säästynyt myyriltäkin. Muutamia kevätkukkia ja perennanalkuja jo pönkii tomerasti paistattelemaan auringossa.
Tottakai nämä myyräbileet harmittaa, mutta vielä niiltä on onneksi jäänyt kasvimaa-alue kokonaan huomiotta. Toivon kovasti, etteivät siine puolelle pihaa ikinä löydäkään :)

7 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Voi voi, miten tutun näköistä kuvaa! Meillä on pihassa vaikka kuinka paljon korkeita multakekoja, matalia tunneleita ja yksi varmaan parin neliön kokoinen alua on aivan myllätty, ei uskois, että viimekesänä siinä oli nurmikko. Vaikka en muuten puutarhuri ole, niin silti nuo harmittaa ja vähäisten tärkeiden pensaiden puolesta olen valmis taistelemaan. Mutta miten myyrille vois pärjätä, kaikki tietämäni konstit on tehottomia ja meillä asuu hiirihaukkakin (olettaisin siksi) melkein pihassa, siltikin...
Kaikesta huolimatta oikein hyvää Pääsiäistä Sinulle!

Auli kirjoitti...

Meillä on samanlaista ja kuviakin olen ottanut niistä. Hyvää jatkoa vaan sinne myyristä huolimatta!

Zelda kirjoitti...

Saman näköistä meidänkin pihallamme, en edes viitsinyt kuvata niiden juhlien jälkiä, sen verran harmitti! Mutta ihana idea tuo hyötykäyttö niillekin kasoille:)

Neferi kirjoitti...

Voi rähmänen...

Mari kirjoitti...

Sinänsä rauhoittavaa kuulla, ettei koko maailman myyräkanta ole yksistään täällä meillä mellastamassa. Luulisi, että kissat toimisi hyvinä pelotteina, mutta ei näköjään. Olen kuullut, että joku laittaa kissanpissahiekkaa ulostuloaukkoihin, taidan epätoivoissani kokeilla myös sitä :)

marili kirjoitti...

Toivottavasti mieli ei nyt painu ihan myyränkoloon, anoppikokelas kertoi pari päivää sitten tänä vuonna myyriä olevan aikaisempaa enemmän ja sen kyllä huomasi mökin pihamaalla. Joten et tosiaan ole ainoa joka kärsii niistä :)

Tarina kirjoitti...

Ha-haa tuo unikko niksihän on vallan mainio!
Kontiainen, vaikka niin hauskan näköinen epeli onkin ja tehokas maan myllääjä niin jopa sen soisi kuohkeuttavan maata muualla kuin omassa puutarhassa.
Noh, hyvä puoli asiassahan on, jotta pöllöille riittää einettä ja kenties ketullekin.
Lennokasta lankalauantaita!