keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Löytöjä Berliinistä osa 1

Kiva Saksanreissu on takana ja sain vihdoin kuvattua lanka- ja muut ostokseni tänne. Tärkein ensin, eli esittelen käsitöihin liittyvät jutut nyt ja toimitan Berliinin turistihommien kuvat sitten myöhemmin :)

Googlailun tuloksena valikoin kolme mahdollista käymisen arvoista lankakauppaa Berliinissä. Ihanan aikatauluttomuuden ja kaupungin satunnaisen kiertelyn tuloksena ehdin vain yhteen näistä kaupoista. Käynti todellakin kannatti. Kaupan nimi on Fadeninsel osoitteessa Oraniestrasse 23 10999 Berlin. Seutu on tavallaan aikamoista hoodia, mutta kirkkaalla päivänvalolla ja miehisessä seurassa ei hirvittänyt :)
Gottbusser tor- metropysäkiltä on kauppaan matkaa ehkä 300 metriä.
Jos menet Berliiniin, niin älä jätä käymättä tässä lankataivaassa. Kauppa ei ole mikään jättimarket, mutta valikoima oli erinomainen ja henkilökunta todella avuliasta ja mukavaa. Koska en ollut varustautunut riittävällä määrällä käteistä ja kortti ei kaupassa kelvannut, niin ostokseni jäivät kohtuullisiksi:Lang yarnsin Coloraa(villa-akryyli 55/45) oli järisyttävässä tarjouksessa, joten keräilin korin pohjalta loput kerät itselleni.


Loput ostokseni olivat sitten käsinvärjättyjä ihanuuksia. Päätin sijoittaa ne vähät käteiseni johonkin laadukkaaseen ja kauniiseen. Sinisen sävyiset vyyhdet ovat villaa+merinoa.Tämä herkku on käsin värjättyä ja kehrättyä villaa. Näitä löytyy nettiosoitteesta naturwolle-michels.de lisää.


Ja kallein ihanuus on tässä. Saksasta asti piti kiikuttaa Britti-lankaa :) Ylellinen mohair-villa on Colinetten colourway.


Nippu käsityölehtiä tarttui lehtikaupasta matkaan. Koko lehtipino noin 20 eurolla!Voisiko olla niin, että tämä syksyisin kiihtyvä käsityötarvikkeiden hamstraaminen ja neuleinspiksen iskuja välttelevä asenne tarkoittaa valmistautumista pitkään pimeään talveen? Mene tiedä sitten :)

9 kommenttia:

Aarnilintu kirjoitti...

Niinhän se juuri on. Pitää varustautua lämpimillä langoilla ja kivalla tekemisellä ja lukemisella, eihn sitä tiedä minkälainen talvi sieltä tulee:)

Neferi kirjoitti...

Juujuu, lankahamsterit valmistautuvat parhaillaan viimoihin ja pakkasiin. Yök, mitä sanoja :).

Hienot lankaostokset, muuten.

mummeli kirjoitti...

Hienoja lankoja olet ostanut. Kivoja neuleita tiedossa käsissäsi!

Tintti kirjoitti...

Kivoja lankoja!
Naturwolle on tuttu, muista odotan kommentteja :-)

Pirjo kirjoitti...

Ihan kohtalaisen mukavat tuliaiset :)

ellu kirjoitti...

Täällä yksi lankojen hamstraaja tunnustautuu. Pitkä, pimeä, kylmä ja luminen talvi taas pian täällä, siispä varastot on kasattava täyteen. Lehdet näkösälle, puikot ja koukut ojennukseen, ranteille viime hetken pyöritykset, hyvä asento nojatuoliin, talvi voi tulla...olen valmis!

ps. Toivottavasti talven tulo viivyttellee vielä ja säästää itsensä loka-marraskuun vaihteeseen.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Tytär tuli tänään Berliinistä,hauskaa..Ihanaa viikonloppua!!

Ihalaiska kirjoitti...

Hienon arvosaaliin olet Berliinistä kotiin kuljettanut! Odotan innolla, mitä näistä kehkeytyy...

Tarina kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia toit saksanmaalta matkamuistoksi!
Hippasen kateellisena täällä kuvia/lankoja kuolaan ;o).
Puuhakasta viikonloppua!