palvelusväki

Olen jo pitkään vieraillut muiden blogeissa; ihastellut kuvia, lueskellut tarinoita ja poiminut mitä mainioimpia reseptejä sekä käsityöohjeita, mutta oman luomukseni julkaisua olen lykännyt edelläni aina vielä vähän matkaa... Vetkuttelu on nyt siirtynyt historiaan ja itseäni olalle taputtaen julkaisen vihdoin oman blogini! Muutimme jokunen vuosi sitten maalle, tai oikeammin semi-maalle, sillä kauppaan ja muiden palvelujen äärelle ei kuitenkaan ole matkaa viittä kilometriä enempää. Talokaupan yhteydessä pläjähti myös tilkkunen maata, jossa innokas multasormi voi juureksiaan kasvatella. Puutarhanhoito on vienyt minut niin mukanaan, että pitkän pohtimisen tuloksena päätin irtautua nykyisestä työstäni ja siirtyä opiskelijakastiin: Minusta tulee puutarhuri! Lisää takapihan kummallisuuksista puutarha-sivulla.

Kaikenlainen käsillä tekeminen, perinnekäsityöt ja askartelu kuuluvat vankasti jokapäiväiseen arkeeni. Käsitöiden maailmasta ei uudet tekniikat, materiaalit saati innostavat ideat lopu koskaan. Opettelen jatkuvasti uusia juttuja, joihin voisi vanhaa lastenlaulua hiirestä kissan räätälinä mukaella: joskus syntyy jopa takkeja ja toisinaan ei edes kukkaroita. Käsityökorista löytyy tekstiilipuolen puuhasteluja ja askarteluhuoneen hyllyiltä rautalankaa, kaisloja, olkia, helmiä, mitä milloinkin.

Tutustuminen talomme leivinuunin sielunelämään ja luonteeseen on vaatinut rohkeutta, päättäväisyyttä ja lukuisia turhautumisia. Sinnikäs yrittäminen on tässäkin yhteydessä palkittu, sillä nyt alkavat leipomukset jo olla onnistuneita. Leipäkauppaan ei ole ollut enää aikoihin asiaa! Keittiö-sivulla leipomuksia ja muita ruokakokemuksia ohjeineen.

Tervetuloa tutustumaan pieneen maailmaani, kommentit otan lämmöllä vastaan!