perjantai 18. maaliskuuta 2011

Näyttääkö tutulta?


Tein tänään ihanan kirpparilöydön ja nyt yritän selvittää sen salaisuutta. Kyseessä on pannunalunen tai patalappu, toimii molempina, itse kallistuisin pannunalusen suuntaan. Olen miettinyt, miten tämä on tehty ja keksinyt muutamankin mahdollisen vaihtoehdon, mutta sitä lopullista ahaa!-ajatusta ei ole vielä tullut. Ennenkuin alan purkamaan tätä ihanuutta, niin ajattelin kysäistä, josko kukaan tunnistaa ja ehkä jopa osaa vinkata ohjeen mahdollisen sijainnin. Elikkäs, näyttääkö tutulta?


Tässä on kaksi samanlaista lappua yhditetty noilla reunaa kiertävillä kukilla(tai tähdillä, miten kukakin ne näkee). Itse aloittaisin keskustan pylväsneliöstä ja etenisin sitten mummonneliö-tyylillä ympäri lappua. Kukka-kuviot näyttää olevan ommeltu.

11 kommenttia:

Neferi kirjoitti...

Se on Presine a fiori ja löytyy Ravelrystä ainakin englanniksi. Designer on Mirella Lilli ja ohje on ilmainen.

Mari kirjoitti...

Jotenkin aavistin, että sinä saattaisit tämän tunnistaa ja tietää :) Iso kiitos Neferi, lähdenpä tutkailemaan ohjetta!

Neferi kirjoitti...

Saman tapainen löytyy Ravelrystä myös nimellä Eeron pannulappu suomeksi. Tämä on varmaan joku traditionel, eli useita versioita menneiltä ajoilta.

Villasukka kirjoitti...

Suomeksi löytyy täältä: http://minnali.blogspot.com/2006/07/eeron-pannulappu.html
Mulla on sitten neulottu versio tuosta.

MariJ kirjoitti...

Olitkin jo saanut vastauksen, eli Eeron pannulappua minäkin olisin tarjonnut. Ihana malli, en ole itse ehtinyt tuotakaan kokeilla, tarkoitus olisi jossain vaiheessa.

Lintulepakko kirjoitti...

Aivan ihana! Mulla tuli mieleen mummola!

Tintin kirjoitti...

Mummo on tehnyt tuollakin mallilla, joten lienee aika vanha ja perinteinen.

Minä täällä uteliaana kurkin, milloin patalappu on valmis :-)

Porkkis kirjoitti...

Eli nyt sitä ei tarvitse purkaa!

Mari kirjoitti...

Kiitoskiitoskiitos, ootte ihania kaikki! PikkuEero valmistuu jo kovaa kyytiä, sillä Tintin houkutteleva Tyyne ei otakkaan luonnistuakseen mun käsissäni. Hetken jo luulin hokanneeni Tyynen jujun, muttamutta. Vaatii vielä työstöä ajatuspuolella :)

Zelda kirjoitti...

Upea lappu, tuttuja minunkin mummolastani. Kiitos myös minun puolestani kaikille ohjeita vinkanneille, heti piti käydä laittamassa ne talteen tulevaisuutta varten.

Neferi kirjoitti...

Siitä Tyynestä sen verran, että kokeilepa tehdä näin:

Kun olet virkannut ensimmäisen kerroksen toisella värillä, käännä työ ja virkkaa kaksi ketjusilmukkaa. Ota koukku pois kokonaan, laita työ pöydälle niin, että lanka jää oikealle ja se toisella värillä virkattu kerros on itseesi päin.

Käännä toisella värillä virkattu kerros pohjaruudukon alle, ota se ketjusilmukka takaisin koukulle ja kaiva virkkuukoukulla pohjaruudukon (päältäpäin) ensimmäisen reiän kohdalta toisella värillä virkatun viimeinen yksi ketjusilmukka esille. Siihen virkataan ne kolme ensimmäistä pylvästä toisella värillä toiselle kerrokselle, sitten yksi ketjusilmukka ja taas kaivat seuraavasta pohjaruudukon reiästä toisella värillä virkatun pylväsryhmien välissä olevan ketjusilmukan esille ja taas kolme pylvästä.

Toivottavasti tästä oli apuva.