keskiviikko 17. elokuuta 2011

Olgasukat

Tulihan nämä Olgat valmiiksi lopulta. Malli on siis tolkuttoman helppo ja todella kiva neuloa, mutta homma kesti neulojan ajanpuutteen vuoksi :) Lanka on 7 veikan jättiraitaa.


Olen tähän asti tehnyt sukkiin vain ja ainoastaan perinteisen kantapään. Olgan ohjeessa kehoitettiin tekemään tiimalasikantapää. Päätin alkaa oikein hurjaksi ja rämäpäisesti päräytin sitten ensimmäisen tiimalasikantapääni. Selvisin hengissä, mutta kantapäähurjastelu ei ainakaan tällä kertaa muuttanut mieltymystäni, perinteisellä mennään jatkossa.
Sukat valmistuivat lopun kaiken koulussa avomaan vihannesten ja yrttien tunnistustentin jälkeen. Samoilla lämpimillä aloitin sitten liivintekeleen samalla kuviolla ja langalla.


Tänään alkaa koulu vasta ruokatunnista, tuntuu oudolta olla kouluviikolla tähän kellonaikaan kotisohvalla bloggailemassa :) Ohjelmassa on loppupäiväksi koulun hedelmätarhaa ja omenoiden sadonkorjuuta. Koitan saada itseni kuitenkin sen verran ajoissa Lepaalle, että ehdin kiertää perennoja tunnistusmielessä. Pikkupaniikkia pukkaa; perjantain tentti on ihan ovella.
15 kommenttia:

Ihalaiska kirjoitti...

Kivat sukat, ovat nuo Olgat vielä minulta tekemättä, samoin tiimalasikantapää, mutta kyllä minäkin vielä repäisen ... Onnea ja intoa perjantain tenttiin, minä olen sen jo suorittanut!

Henna kirjoitti...

Kauniit sukat :) Minullakin Olgat vielä testaamatta...
Mukavaa keskiviikkoa :)

mummeli kirjoitti...

Noin se pitää, käydä koulua ja vielä käsitöitä siinä sivussa! Ahkera olet. Kudoin aikoinaan sukkia neulekoneella ja siinä tuli ytuo kantapää tiimalasi mallilla, käsin en ole kokeillu, mutta kaiketi sekin onnistuisi.

Pirjo kirjoitti...

Mukavan näköiset sukat! Minä olen kerran tehnyt sen tiimalasikantapään mutta en oikein tykännyt, perinteinen vahvistettu on mun juttu! :)

Katjuksa kirjoitti...

Nätit Olgat. Minun pitää testata tiimalasikantapäätä 7veikka sukkiin, yhdet tiimalasit olen neulonut ohuella sukkalangalla, eikä ne istu minun kantapäihin ollenkaan. Jospa paksu lanka toimisi niissä paremmin...

Simpura kirjoitti...

Kivat raidat tuli noihin sukkiin. Mullakin on olgat puikoilla, saas nähdä miten valmistuu.

Elina kirjoitti...

Täällä kun katselee erilaisia sukkien malleja, tulee entistä suurempi himo saada omat kappaleet puikoille. En ole pitkään aikaan sukkia neulonutkaan, mutta nämä päätyvät kyllä tekolistalle. Kauniit!

Neferi kirjoitti...

Hienot sukat tuli. Minäkin olen tehnyt yhdet sukat tiimalasikantapäällä ja palasin takaisin perinteiseen...

Auli kirjoitti...

Kivat sukat ja kivan raikkaan väriset!
Mulla on kyllä ihan sama tiimalasi- ym kantapäiden kanssa. Aina palaan siihen tuttuun ja turvalliseen vahvistettuun kantapäähän ja joskus olen ajatellut että olen jotenkin asenteeltani jumissa kun en tykkää muista. Sitä tietysti voi ajatella, että kun on pian kolmekymmentä vuotta opettanut sitä yhtä ja samaa niin ei ihme että jämähtää... Olgat on kyllä yhdet sukat mitkä teen siinä Sukkasadossa mutta taiden tehdä Nallesta kun sitä mulla on vaikka kuinka monta kerää.

Paula Kristiina kirjoitti...

Kauniin väriset olgat! Raitalangasta tulee kivannäköiset. En ole tehnyt kuin tuota tuttua turvallista perinteistä kantapäätä.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Hienot sukat!!terveisin romulyyli-riitta.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on tiimalasikantapäät. Onneksi. Perinteistä kantapäätä kun en oikein koskaan ole hallinnut.
-Hanna-

Mari kirjoitti...

No huh kun olen helpottunut tämän kantapää-asian kanssa! Hienoa kuulla, että perinteinen jyrää, enkä ole ollenkaan ainoa kantapää-jämähtänyt :)

Tarina kirjoitti...

Kauniita sukat ja kantapää näyttää hienolta.
Tsemppiä tentiin lukuun ja namu unia!

Milukka kirjoitti...

Onnea Olgista ja tiimalasikantapäästä! Mie oon kans tehny molempia ja tykkään myös molemmista:)