tiistai 18. lokakuuta 2011

Päättäväisesti pääteltyjä

Päättelemättömien töiden kasasta sain nämä kolme jo oikein valmiiksi asti :) Aika-ajoin, tai oikeastaan hyvinkin usein, on päätteleminen todella vastenmielistä puuhaa. Töitä vaan kertyy kasaksi, josta pistää esiin kaikenmittaisia ja -värisiä langanpäitä ilkkuen olemassaolollaan. Onneksi joskus tulee puolipakko saada valmista, yleensä ne työt on menossa lahjana eteenpäin ja itselle tarkoitetut senkun jatkaa langanpää- möllöttämistään korissa :)
Tämä miehen pipa ei jää perheeseen, vaikka mallihenkilöstä niin voisi luullakin. Kunhan lainasin päätä hetkeksi. Tikuttelin pipan Nallesta pohjalaasin värein. Toivottavasti pipa miellyttää saajaansa sen verran, että kehtaa päähänsä laittaa :)
Seuraavana pikahuivi, jossa langan kerimiseen kului enemmän aikaa kuin huivin valmistumiseen. Välillä on kiva kaahailla paksun langan ja  ison koukun yhdistelmällä.Yhdet pitkävartiset saapassukat vielä. Nämä jää kotiin. Päättelylle tuli tarve, kun edelliset mieluiset saapassukat on mystisesti menneet johonkin piiloon... Yleensähän vain toinen sukista on kateissa, mutta nyt on sukkapeikko vienyt molemmat!

9 kommenttia:

Tarina kirjoitti...

Mikäs sen tylsempää kuin päätteleminen.
Toisaalta päättelynhän pitäisi sujua pikaisesti, kun sitten saapi uuden käsityön ylleen.
Ahkerasti kaunista koukkusi ja puikkosi on saanut aikaiseksi.
Mukavaa päivää!

Zzz kirjoitti...

Päättelymania siis iski ja saitkin valmiiksi mukavia neuleita :).

Mukavaa viikkoa.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihania neuleita olet saanut päätökseen!!!!

Auli kirjoitti...

Päättely on vaan yksinkertaisesti... arrgghhh, mut kun sen hoitaa pois on hyvä fiilis!

Paula Kristiina kirjoitti...

Hienoja neuleita ja virkkauksia olet saanut pääteltyä! Päättely on kyllä aina kurjin juttu näissä käsitöissä. Ja kun sen saa tehtyä niin tulee sellanen olo että mitä tekis seuraavaksi :D

ellu kirjoitti...

Päättely on tosiaankin se ikävän homma käsitöissä.
Kivoja töitä onkin tullut valmiiksi urakalla.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

Sude kirjoitti...

Meilläkin tarvittaisiin erikseen viimeistelijää käsitöille :) Pitäisiköhän ottaa sinusta mallia ja alkaa päättelemään noita kekeneräisiä, tylsää.

Milukka kirjoitti...

Päättely on miun inhokki numero 1 !
Miulla kans tuppaa välillä kertymään pääteltäviä ja sittenhän sitä saa istua sen neulan kanssa tovin jos toisen. Vaan sittenhän sitä saakin olla työhönsä tyytyväinen=)

Sulotar kirjoitti...

Se on tuota samaa vikaa täälläkin suunnassa. Kyllähän noita juttuja tekisi, mutta kuka kumma ne päättelisi ja siistisi loppuun ;o)