tiistai 29. marraskuuta 2011

Ohje terälehtikassiin

Tai ehkä olisi oikeammin sanoa pari vinkkiä, sillä tästä ei suinkaan seuraa tarkka kuva-kuvalta ohje. Näin aikaisin aamulla en kykene edes yrittämään mitään niin täydellistä...

Kassia varten virkataan ensin kaksi halutunkokoista ympyrää. Aloitin sulkemalla 6 kjs ps:lla renkaaksi, johon tein 14 ks. En sulkenut kerroksia, vaan tein työn pylväillä spiraalina. Virkkaa pylväät vain edellisen kerroksen silmukan takareunasta ja lisää joka kerroksella 14 pylvästä( lisäykset: 1. krs: tee 2 p joka ks:aan, 2. krs: tee 2p joka toiseen p:een ja 1p joka toiseen, 3.krs: tee 2p joka kolmanteen p:een ja 1p niihin väliin jääviin jne)

Jos kassiin haluaa syvyyttä, niin tee 2. ympyrästä ensimmäisen kokoinen ja jatka virkkaamalla kaksi kerrosta(tai niin monta kuin haluat) pylväitä tekemättä enää lisäyksiä.

Terälehdet tehdään niihin silmukan etureunoihin, jotka jäivät näppärästi näkyviin.
Aloita keskeltä ensimmäisestä mahdollisesta silmukasta. Virkkaa yhteen silmukkaan 8p, jätä 2 s väliin, 1 ks, jätä 2 s väliin, seuraavaan silmukkaan taas 8p. Kierrä koko rinki. halutessaan voi terälehdet vielä reunustaa eri värisellä langalla.

Yhdistä ympyrät ja tee mieleisesi kannin/kahva/hihna :)Koittakaa ottaa selkoa ja kysykää, niin minä sitten koitan vastailla heti koulun jälkeen. Nyt painun ihmeelliselle opintielle!

4 kommenttia:

amuk kirjoitti...

Kiitokset ohjeesta. Kiva malli :)Hauskaa opiskelua.

Daisy kirjoitti...

Kiitos :)

Jokke kirjoitti...

Aikas jännä juttu :)

Maija kirjoitti...

Ihan jotain muuta olin googlen kautta etsimässä, tupsahdinkin tänne blogiisi ja tämän bongasin. Siis vau! Just tälläistä tyynynpäällistä olin haaveillu ja miettiny tekeväni sen jotenkin tähän tyyliin. Ja sopivasti löysin nyt ohjeenkin, kiitos <3 <3